keskiviikko 23. lokakuuta 2013

18.10 Mustikkakukkoa

Ruokaa, ruokaa, ruokaa!
Nyt on käynyt niin, että tää tyttö on tehnyt melkein joka päivä lämpimänruuan. Tämähän on harvinaista, yleensähän ruuanlaittoinnostukseni osuu ainoastaan viikonloppuihin.

Yhtenä päivänä tein lasagnea, pitkäaikaista inhokkiani. Mutta päätin nostaa kissan pöydälle ja tehdä maailman parasta omatekemää lasagnea. Pakkohan oli käydä hakemassa vinkkejä pastanjauhantaa-blogista. Ohjetta kuitenkin mukailtiin aika mukavasti, ensinnäkään en mittaillut raaka-aineita kovin tarkasti. Mentiin enemmän siltäpohjalla, että miltä se näyttää. Harmikseni unohdin kauppaan punaviinin, joten en päässyt kokeilemaan sitä vivahdetta kastikkeenteossa.
Ensikerralla sitten - kyseinen ruoka ei ollutkaan niin kamalaa, kuten ennakkoluuloni antoivat olettaa.




purjoa, porkkanaa, sipulia
jauhelihaa, tomaatia, paprikaa, chiliä plus kasvikset




Kokeilin myös tehdä mustikkakukkoa. Tietämättäni siitä, että kyseistä jälkiruokaa myös Hells Kitchen Suomen kilpailijat tekivät haasteessaan. Oman reseptin nappasin Yhteishyvän ruokalehdestä. Tätäkin reseptiä päätimme mukailla. 1,5dl sokeria vaihtui 1dl niin pohjan kuin täytteenkin osalta. Omasta mielestäni sokeria olisi voinut olla vieläkin vähemmän pohjassa.

Ruistaikinahan on helpoimmista helpoin tehdä, sulattaa vaan voin (200g) johon hieman jäähdyttyä lisätään sokeri (1dl) ja ruisjauhot (4,5dl) ja (1tl) leivinjauhetta. Näin massa on valmis, hiukan vaikea kyllä kaulita, ja tietysti olisimme halunneet kauniit kannet. Mutta käsissä taputellen saimme jonkinäiköiset, vielä kyllä liian paksut kannet aikaiseksi. Ensikerralla laitankin enemmän jauhoja joukkoon, taikina kun oli hyvin rasvaista, enkä usko että hienoinen jauhojen lisäys muuttaa valmista tuotosta, tekee vaan taikinan käsittelystä helpompaa.
Täytteeseen vaan sekoitat mustikoita, sokeria ja perunajauhoja. Omissa kukoissamem oli myös Saskatooneja/marjatuomipihlajan marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti