perjantai 1. marraskuuta 2013

30/31.10 Broiskurullat

Olin ostanut ilmakuivattua kinkkua kaupasta, sillä kesän aikana tykästyin sen suolaisuuteen välipalaleivän päällä. Tälläkertaa kinkku kuitenkin päätyi kanarulliin.

Olin jo hetken miettinyt, että haluaisin kyseistä ruokaa tehdä ja keskiviikkopäivänä päätin ottaa haasteen vastaan. Reseptiä en kummemmin netistä katsellut, etsin vaan suuntaa-antavia paistolämpötiloja ja -aikoja.
Pakkasesta löytyi broilerinsisäfileeksi itseään kutsuvaa valmiiksi maustettua lihaa. Palat olivatkin aika littania, joten en joutunut nuijimaan fileitä ollenkaan. Laitoin kaksi filettä päällekkäin ja väliin purjo chili seosta.  Muuten kun tuota seosta kypsensi pannulla, keittiön valtasi aivan vallattoman ihana tuoksu!

Kivoja rullia sain aikaiseksi, ja kauniitakin pienestä alkusähellyksestä huolimatta. Ensikerralla teen tuotoksen kuitenkin maustamattomasta kanasta, sillä tuotoksista tuli suhteellisen suolaisia (tai ainakin minun makuuni). Seuraavan päivän salaatissa suolaisuus ei enää tuntunut pahalle, ennemminkin hyvälle asialle. Silloin siivutin rullat kauniin ohuiksi kiekoiksi.

Salaattiin olin vartavasten ostanut artisokan sydämiäsuolaliemessä. Näihinkin ihanuuksiin rakastuin kesän aikana työskennellessäni kahvilassa. Kyseiset yksilöt eivät kuitenkaan olleet niin maukkaita kuin kahvilan yksilöt, joten pitää varmasti tutkia lisää kaupan artisokka valikoimaa ja löytää se oma suosikki. Onko jollain omaa lempparia, jota voisin kokeilla?

Ei voi muuta sanoa, että jämäsalaatit ovat aina parhaita. Silloin ei tarvitse vaivata mieltään, että mitä salaattiin haluaisi, tonkii vaan kaikki jääkaapin perukoilla olevat murkinat ja laittaa kaikki sekaisin. Esimerkiksi päällä oleva juusto on jämiä lasagne-brojektista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti